En van de variaties waarin de AV-cabines kunnen worden opgesteld.


De AV-cabines bestaan uit scharnierende wanden die in allerlei opstellingen te gebruiken zijn.


De vier hoofdstukken zijn: Poort van Europa (voorlichtingsfilms), Groter en groter (schaalvergroting), Werken in de Haven en De haven heden (een ruime selectie uit de serie 'Ik ziet de haven al' van RTVRijnmond.


In de vier AV-cabines is een beperkte voorselectie gemaakt om de bezoeker niet te overdonderen. In de mediatheek zijn alle films uit de collectie van het Havenmuseum beschikbaar.


In elk van de vier AV-cabines kan de bezoeker via het touchscreen een film uitkiezen en bekijken.

2009: Haven in beeld

In het meerjarenplan \'De haven terug in de stad\', dat Roskam Produkties in 2007 schreef voor het Havenmuseum Rotterdam staat een groot aantal deelprojecten dat in de loop van de planperiode uitgevoerd moet worden. Het eerste daarvan is de voltooiing van het Verolmepaviljoen met een permanente audiovisuele presentatie, waarin de geschiedenis en de actualiteit van de Rotterdamse haven centraal staan. Uit de collecties van het Gemeentearchief Rotterdam, de Stichting Beeld & Geluid, RTVRijnmond en vele andere bronnen stelde Albert Roskam een overzicht samen van meer dan 200 films, verdeeld over vier hoofdstukken.
Bezoekers kunnen daaruit via touchscreens een keuze maken.
Omdat de ruimte ook af en toe voor symposia en andere bijeenkomsten gebruikt moet worden, is de opstelling mobiel en snel verplaatsbaar. De vormgeving is van Arco Zweinstra van Studio nl-d.
Tijdens de opening demonstreerden enkele medewerkers van het museum hoe snel de presentatiecabines kunnen worden opgesteld.


Havenmuseum