L' Architecture est un jeu ... magnifique' opende in 1985 in het Centre Pompidou en trok daarna door Europa en Japan. Veelbelovende architecten uit 10 Europese landen ontwierpen een villa, waarvan de maquette in LEGO werd gebouwd, schaal 1 : 25.


Architecture � D�couper was een tentoonstelling van architectuurbouwplaten, in 1986 samengesteld door Paul Groenendijk, Piet Vollaard en Herman Kossmann. Getoond op vele plaatsen in Europa.


Dazzle Painting is de naam van scheepscamouflage uit WO I. Tentoonstelling en boek door Albert Roskam. Eenmalig in het Maritiem Museum Rotterdam in 1987.


Naar een idee van Peter de Winter en Victor Mani een tentoonstelling en boek van Paul Groenendijk. Scheepsopbouw gezien als architectuur. Speciale fotoopdracht aan Piet Rook en Jannes LInders. Na de premiere in het Maritiem Museum Rotterdam te zien geweest in Belgie en Frankrijk.


De geschiedenis van de compacte auto vulde in 1992 met meer dan 100 auto's en vele modellen, foto's en tekeningen de hele Rotterdamse Kunsthal. Samenstelling en productie Raymond Campfens en Albert Roskam.


Een tweede grote tentoonstelling van Lego-architectuur had als thema The Gate of the Present. Van 25 jonge architecten uit Europa, Noord- en Zuid Amerika, Australie, Zuid-Korea en Rusland werd een poortontwerp op schaal 1 : 20 in LEGO gebouwd (omslag catalogus: Opera, Breda).


Samen met Paul Groenendijk organiseerde Kunstprojecten in de Rotterdamse Kunsthal een grote historische tentoonstelling over voetbalclub Feyenoord. Bij de expositie verscheen een boek van Jan Oudenaarden.

1984 - 1995: Stichting Kunstprojecten

1984 - 1995

De Stichting Kunstprojecten, in 1984 door Albert Roskam opgericht, was een van de eerste 'culturele ondernemingen'. Zonder vaste subsidie, volledig afhankelijk van de opbrengst van de eigen activiteiten moest uit de omzet een staf van maximaal vijf medewerkers en een kantoor worden betaald.
Er werden tentoonstellingsconcepten uitgewerkt en aan musea aangeboden, samen met musea van binnen en buiten Nederland tentoonstellingen geproduceerd en voor eigen en vooral andermans exposities tournees georganiseerd, binnen en buiten Europa.
Er is met zeer vele musea, kunsthallen en tentoonstellingscentra samengewerkt. In bijgaande illustraties een greep uit de eigen producties.